Zpět

Náš Rozcestník je zlatý

S týmem bicepsdigital jsme se v soutěži Zlatý středník umístili hned dvakrát. Rozcestník pro novou kapitolu života s roztroušenou sklerózou je zlatý v kategorii Brožura, katalog, leták a bronzový v kategorii Zdravotní péče a farmacie.

O tom, jak vznikal Rozcestník jsem psala v květnu 2021. Tenhle projekt patřil k těm náročnějším, protože práce na něm se v průběhu vývoje na sebe nabalovala. Úplně původně bylo naším úkolem navrhnout nějaké pěkné desky, do kterých si nově diagnostikovaní pacienti s RS budou vkládat lékařské zprávy.

Jenomže to by nebyl Rudolf MatějčekbicepsuTereza BačkorováRoche, aby se spokojili s prvním výkopem 🙂 A tak vznikl komplexní 5dílný soubor brožur, který se věnuje péči o tělo a duši i praktickým oblastem života s roztroušenou sklerózou.

Tým bicepsdigital: Allen Vidras (director), Rudolf Matějček (creative director), Lucie Perlíková (copywriter), Matúš Stenko (art director)

 

My s klukama z bicepsu nejsme takoví ti draví sběrači ocenění a když jsme pak stáli na pódiu, zůstali jsme na sebe jen civět. Nikdo z nás neměl připravenou řeč, protože to zkrátka nikdo nečekal. (Díky, Rudo, žes nakonec zaimprovizoval.) Je to naše první umístění v soutěži tohoto typu a rovnou zlato. Pro mě ten projekt hodně znamená z mnoha osobních důvodů a protože jsem ho psala během lockdownu, kdy mi tu tehdy mé sotva tříleté dítě lezlo po hlavě a promlouvalo do všech callů .) Malý zázrak to ale je hlavně proto, že jsme dostali prostor realizovat pro pacienty něco takhle velkého a nekomerčního.

Držitelé Zlatých středníků ze všech kategorií, foto: PR Klub

 

Na tvorbu obsahu jsme nebyli sami. Pomáhalo nám několik lékařů, se kterými jsme dávali dohromady odborné texty. Speciální poděkování patří terapeutce Renátě Malinové, se kterou jsme získali odborný vhled do života pacientů, a odbornou garanci zajistila prof. MUDr. Eva Kubala Havrdová, CSc.

Od zadavatele Roche i terapeutky Renáty Malinové máme zpětnou vazbu, že pacienti s Rozcestníkem skutečně pracují a že jim pomáhá. Máme z toho velkou radost a doufáme, že se dostane i k dalším lidem, kteří ho budou potřebovat.

Tady se dá Rozcestník stáhnout v PDF.

 

Milou odpovědnost za tenhle krásný projekt nesou

  • za zadavatele Roche: Tereza Bačkorová a David Adámek,
  • za bicepsdigital kreativní ředitel Rudolf Matějček a ilustrátor Matúš Stenko,
  • za texty já a moje zlatá korektorka Veronika Králová
  • a za tisk papelote.